Kto hovorí, že vegánska zmrzlina nemôže byť rovnako chutná ako bežná? Stačí len pár ingrediencií a trocha know-how a môžete si ľahko vyrobiť vlastnú vegánsku zmrzlinu priamo doma! Či už ste vegán, alebo len chcete obmeniť svoj dezert, týchto päť receptov určite uspokojí vaše chute na sladké. Každý z týchto receptov, od klasickej čokoládovej až po ovocné sorbety, je vyrobený z prírodných rastlinných surovín, ktoré poskytujú krémovú a pôžitkársku pochúťku. Tak na čo ešte čakáte? Vezmite si ingrediencie a pripravte sa na výrobu vlastnej vegánskej zmrzliny - je to perfektný spôsob, ako si vychutnať lahodný dezert bez pocitu viny.
Skôr ako sa pustíte do týchto receptov na zmrzlinu, musíte sa uistiť, že máte po ruke niekoľko ingrediencií. Tu je niekoľko vecí, ktoré treba mať na pamäti pri výrobe vegánskej zmrzliny:
Čo budete potrebovať: Podáva sa 2 10 datlí bez kôstok 1/2 šálky nemliečneho mlieka 1/2 šálky kakaového prášku štipka soli Sladidlá podľa chuti Táto vegánska zmrzlina je jednoduchá a ľahká na prípravu a na jej prípravu potrebujete len štyri prísady. Datle sú skvelou náhradou kondenzovaného mlieka v zmrzlinových receptoch a dodávajú zmrzline prirodzene sladkú chuť, ktorá je ideálna. Tento recept na čokoládovú zmrzlinu, ktorý obsahuje len štyri prísady, je veľmi jednoduchý na prípravu a je dokonalým vegánskym dezertom pre milovníkov čokolády.
Ako ju pripraviť: Vložte datle bez kôstok, nemliečne mlieko, kakaový prášok a štipku soli do mixéra a rozmixujte do hladka. Zmes prelejte do misky, pridajte sladidlá podľa chuti a miešajte, kým sa dobre nespojí. Zmes vložte do zmrzlinovača podľa pokynov výrobcu a mrazte približne 30 minút alebo kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Vegánsku zmrzlinu podávajte ihneď alebo ju preložte do vzduchotesnej nádoby a zamrazte na dobu až 3 týždňov.
Čo budete potrebovať: Podáva sa 2 1 plechovka plnotučného kokosového mlieka (14 fl oz) 1 šálka nasekaných čerstvých lístkov mäty 2 PL kokosového cukru alebo hnedého cukru 1/2 lyžičky vanilkového extraktu štipka soli Sladidlá podľa chuti Táto vegánska zmrzlina sa vyrába len z troch ingrediencií a je skvelým receptom na zmrzlinu na sviatky. Táto zmrzlina je obmenou tradičnej čokoládovo-mätovej príchute a môžete ju pripraviť z čerstvej mäty namiesto extraktu, aby ste získali extra mätovú chuť. Môžete tiež pridať kvapku roztopenej čokolády, aby ste si ju trochu viac vychutnali. Tento jednoduchý recept je lahodnou pochúťkou pre milovníkov čokolády a mäty a jeho príprava je rýchla a jednoduchá, obsahujú len tri ingrediencie.
Ako na to: Vložte kokosové mlieko, lístky mäty, kokosový cukor, vanilkový extrakt a štipku soli do mixéra a rozmixujte do hladka. Zmes prelejte do misky, pridajte sladidlá podľa chuti a miešajte, kým sa dobre nespojí. Zmes vložte do zmrzlinovača podľa pokynov výrobcu a mrazte približne 30 minút alebo kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Vegánsku zmrzlinu podávajte ihneď alebo ju preložte do vzduchotesnej nádoby a zamrazte na dobu až 3 týždňov.
Čo budete potrebovať: 1: Podáva sa 2 1 šálka čerstvých malín 1/2 šálky nemliečneho mlieka 1/2 šálky kešu orechov 2 PL javorového sirupu 1 lyžička vanilkového extraktu štipka soli Sladidlá podľa chuti Táto vegánska zmrzlina má krehký základ z grahamových sušienok a malinový vír pre zmenu klasickej chuti tvarohového koláča. Táto zmrzlina je vyrobená zo zmesi kešu orieškov a kokosového mlieka, ktoré jej dodávajú krémovú a bohatú konzistenciu, ktorá je ako pri bežnej zmrzline. Táto vegánska zmrzlina s drobivým základom z grahamových sušienok, jemným malinovým vírom a krémovým základom z kešu a kokosového mlieka má to najlepšie zo všetkých svetov. Šľahačka, karamel alebo čokoládový sirup sú skvelými doplnkami tohto dekadentného dezertu.
Ako na to: Vložte čerstvé maliny, nemliečne mlieko, kešu orechy, javorový sirup, vanilkový extrakt a štipku soli do mixéra a rozmixujte dohladka. Zmes prelejte do misky a jemne vmiešajte maliny. Zmes vložte do zmrzlinovača podľa pokynov výrobcu a mrazte približne 20 minút alebo kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Vegánsku zmrzlinu podávajte ihneď alebo ju preložte do vzduchotesnej nádoby a zamrazte na dobu až 3 týždňov.
Čo budete potrebovať: Potrebujete: 6 porcií 2 šálky kokosového krému 1/2 šálky mandľovej múčky 2/3 šálky kokosového cukru 1/2 lyžičky vanilkového extraktu štipka soli Sladidlá podľa chuti Tento vegánsky dezert má karamelovú polevu, vďaka ktorej je skvelou voľbou na podávanie na večierkoch. Kokosový krém je hustá, krémová časť kokosu, ktorá sa odstraňuje pri výrobe kokosového mlieka. Má vysoký obsah tuku, ktorý možno použiť ako náhradu mliečnej smotany alebo kondenzovaného mlieka v receptoch na zmrzlinu. Kokosovo-mandľový fondán je bohatý a pôžitkársky dezert, ktorý je ideálny na podelenie sa s priateľmi a rodinou. Tento recept na vegánsku zmrzlinu je veľmi jednoduchý na prípravu a obsahuje len šesť ingrediencií.
Ako ju pripraviť: Vložte kokosový krém, mandľovú múčku, kokosový cukor, vanilkový extrakt a štipku soli do mixéra a rozmixujte do hladka. Zmes prelejte do misky a podľa chuti vmiešajte sladidlá. Zmes vložte do zmrzlinovača podľa pokynov výrobcu a mrazte približne 30 minút alebo kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Vegánsku zmrzlinu podávajte ihneď alebo ju presuňte do vzduchotesnej nádoby a zamrazte až na 3 týždne.
Čo budete potrebovať: Podávame 4 1/2 šálky cukru 1 šálka vody 1 šálka čerstvých čučoriedok 1 šálka čerstvých malín štipka soli Sladidlá podľa chuti Táto vegánska zmrzlina je osviežujúci ovocný sorbet, ktorý je ideálny na podávanie počas horúcich letných dní. Mrazené ovocie je hlavnou zložkou mnohých receptov na ovocné sorbety, takže ich príprava je rýchla a jednoduchá, stačí na ňu len pár ingrediencií. Čučoriedky a maliny poskytujú osviežujúcu chuť, ktorá je ideálna na podávanie ako dezert v horúcich letných dňoch. Tento jednoduchý recept je ideálny na využitie čerstvých čučoriedok a malín na konci sezóny a pripravíte z neho lahodnú vegánsku zmrzlinu, ktorá má nízky obsah tuku a kalórií.
Ako ju pripraviť: Vložte cukor a vodu do malého hrnca a zahrievajte na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Odstavte hrniec z ohňa a nechajte sirup asi 15 minút vychladnúť. Čučoriedky, maliny a štipku soli vložte do mixéra a mixujte, kým zmes nebude hladká. Zmes prelejte do misky a podľa chuti vmiešajte sladidlá. Zmes vložte do zmrzlinovača podľa pokynov výrobcu a zamrazte.
Hummus je blízkovýchodný dip z cíceru, tahini, cesnaku, olivového oleja a citrónovej šťavy. Základom hummusu j
RozbaliťKto by nemal rád lahodné smoothie? Či už hľadáte sýte raňajky alebo osviežujúce popoludňajšie občerstvenie, sm
RozbaliťKto by nemal rád lahodný koláč? Bohužiaľ, tradičné recepty a prísady používané pri pečení koláčov nie sú vždy
RozbaliťPre tých, ktorí chcú uchovať svoje produkty čerstvé dlhší čas, by mohlo byť zaujímavou možnosťou zmrazenie ovo
RozbaliťVegánska strava je životným štýlom, ktorý si mnohí ľudia volia s cieľom zlepšiť svoje zdravie a pohodu. Je vša
Rozbaliť